Yoga Coaching
Video/Tekst

Basis Training Yoga

7 Modules 32 Lessen

Over deze training

Welkom bij deze Yoga basis training 'Een nieuw begin'.  Heel veel plezier gewenst! Als je vragen hebt, stel ze aan me, dan weet ik waarmee ik je verder kan helpen. Succes.

Training Outline

Alleen voor leden
3 Lessen

Begeleiding

In deze module help ik je op weg in deze training en geef ik je tips om een dagelijkse routine te ontwikkelen.

1. Hoe benut ik deze training optimaal

Begin met het zetten van je intentie. Hierdoor bekrachtig je de start van dit nieuwe begin waarin je yoga wilt implementeren in je dagelijkse leven. Het is goed om deze intentie regelmatig voor jezelf te herhalen. Als je merkt dat het om aanpassing vraagt. Doe dit dan, zodat je woorden overeen komen met datgene wat je doet.Bij het zetten van een intentie. Geef je jezelf antwoord op de volgende vragen: - Wat wil je met de yoga bereiken? - Hoe vaak wil je yoga doen? - Hoe lang wil je yoga doen? - Het is fijn om een dagboekje bij te houden, om hierin je intentie te schrijven. En nadat je yoga hebt gedaan de effecten die je ervaart. Direct na het doen van yoga, maar bijvoorbeeld ook hoe de dag is verlopen. In deze training zitten verschillende video’s met het volgende onderscheid: - Coaching filmpjes: Hierin geef leg ik uit hoe je kunt beginnen met deze training. En een filmpje voor als je een aantal weken bezig bent. - Instructie filmpjes; waarin ik 1 houding of een serie houdingen uitleg, te weten: Zitten, staan (tadasana), liggen (savasana) en ademhaling (pranayama). - Korte Series: Dit zijn yogalessen korter dan een uur, met een bepaald thema. - Mindfull Movement yogalessen. - Maan Movement: Volledige yogalessen van +/- 1 uur en 15 minuten, incl. Warming up en eindontspanning. Afgestemd op de stand van de maan. (begin deze serie op Nieuwe maan) - Kundalini Yoga Kriya’s: Een serie oefeningen uit de Kundalini Yoga met een specifiek effect. Het is aan te raden om te beginnen met de 4 instructiefilmpjes. Dan weet je goed wat de alternatieven en aanpassingen zijn bij de verschillende basis houdingen. Succes!

Yoga & transformatie

Uitleg over hoe yoga werkt en wat het los kan maken.

Alleen voor leden
3 Lessen

Instructie basishouding

Dit zijn instuctiefilmpjes over de meest belangrijke asana's in de yoga. Zitten, Staan en Liggen. En een Pranayama (ademhalings) oefening.

Ik geef uitleg over de alternatieve zit houdingen. Neem je mee in de juiste houding van staan in Tadasana. En leg uit hoe je jezelf comfortabel kunt maken in Savasana (liggen).

Zittende houdingen

Dit is een informatief instructie video over zittende houdingen.

  • Hoe kun je makkelijker zitten in de kleermakers zit, waar kun je ondersteuren.
  • Hoe kun je leren rechtop te zitten.
  • Welke alternatieven zijn er voor de kleermakerszit.

En we eindigen met de oefening waar het voor jou allemaal mee kan beginnen. Als je 5 minuten tijd hebt op een dag, doe dan deze oefening die de wervelkolom soepeler maakt.

Tadasana (berghouding) ... rechtop staan

Tadasana, een houding die in de yoga veelvuldig terug komt. Hier een uitleg over de verschillende details waarop je kunt letten, zodat je de houding op een correcte wijze aanneemt. Als je vragen hierover hebt, stel ze gerust!

Savasana (eindontspanning)

Uitleg over de eindontspanning. Hoe maak je het jezelf echt comfortabel!

Alleen voor leden
4 Lessen

Pranayama (ademhalingsoefeningen)

De adem is een sleutel binnen de yoga om je lichaam echt te ervaren en ontspannen. Aan te raden is om elke dag een ademhalingsoefening te doen.

Introductie

In dit filmpje een korte introductie over wat Pranayama is en het doel ervan.

1e oefening Pranayama

In deze les observeren we de ademhalen. Daarna sturen we de ademhaling richting een volledige yogische ademhaling. Merk je dat je het lastig vind om de ademhaling richting de buik te brengen, doe dan regelmatig de eerste oefening liggend op de rug. Dit maakt het makkelijker om de adem richting de buik te sturen.

Pranayama Yogales (verschillende ademhalingsoefeningen met eindontspanning)

In deze leer je wat :

  • 2 min. Volledige yogische ademhaling
  • Mulabanda & Jaladarabandha
  • Caliber of Self Auhority: Meditatie met ademhaling
  • 30 min. Wim Hof Methode
  • 42 Yoga Nidra Body scan
Alleen voor leden
7 Lessen

Yoga korte series

Deze series duren maximaal 1 uur. Oplopend van eenvoudig naar moeilijker en van ontspanning tot intensief.

Warming Up

Deze warming-up is goed om jezelf eigen te maken als basis. Doe hem gerust meerdere malen, zodat je hem na een paar keer ook zonder filmpje kunt doen. 

Veel plezier!

Nek en schouderserie (Engelstalig)

Serie van 15 minuten om de schouders en de nek vrijer te laten bewegen. De les is in het Engels.

Deel 1 Ontspanningsserie tegen de muur

Deze serie heb ik in 2 delen opgenomen.

In het eerste deel krijg je 3 houdingen, waarmee je heel goed kunt beginnen. Totaal 15 minuten. Op die manier kan jij, je lichaam en je benen wennen aan het omhoog liggen. 

Deel 2 bestaat uit een extra serie houdingen, in totaal nog 25 minuten extra. 

De eerste twee basishoudingen zijn ook heel goed om je persoonlijke ochtend ritueel mee te beginnen. Kom je stijf uit bed of heb je pijn in je rug, heb je gevoelige delen, na het doen van bijvoorbeeld de spinalflex, is dit de houding die je wilt doen!

Sat Nam,

Cathelijn Amrit

Yoga voor een flexibele rug (volledige yogales)

Deze serie duurt 40 minuten. Het begint met een 30 minuten voor het soepel maken van de wervelkolom en eindigt met een uitgebreide savasana met Bodyscan.

Zonnegroet

Stap voor stap neem ik de verschillende houdingen van de Zonnegroet door. De zonnegroet is te doen op vele manieren. Deze versie vind ik zelf heel prettig.

Maangroet

De nieuwe maan begroeten we met de maangroet. Een serie houdingen die ons openen, zodat wij toegang krijgen tot onze diepste wensen en verlangens.

Deel 2 Ontspanning tegen de muur

Nadat je jezelf deel 1 hebt eigen gemaakt. Is deel 2 een vervolg, waarbij je extra variaties krijgt voor de muur serie.
Alleen voor leden
5 Lessen

#Bonus 1 - Mindfull Movement Yogalessen

Deze yogalessen zijn opgenomen. Helaas is de opname kwaliteit of het geluid niet altijd even goed. Excuus hiervoor. Ik heb toch besloten om het erbij te doen, omdat het wel waardevolle lessen zijn.
Alleen voor leden
6 Lessen

#Bonus 2 - Maan Movement

Dit zijn de yogalessen die meebewegen met de stand van de maan. Elke maanstand heeft zijn eigen invloed, door de yoga hierop aan te passen, help je jezelf in het ritme van de natuur mee te bewegen. Begin deze serie op nieuwe maan.

Vollemaan 1 (openen activeer)

In deze les open we ons hartchakra. We starten we met een ademhalingsoefening. Daarna uitleg in detail van de Zonnegroet. En we eindigen met een kriya voor Zelfliefde. 

Volle Maanles 2

Deze maan staat in het teken van de Blaas Merediaan. Deze meridiaan heeft meer punten over het hele lichaam dan elke andere merediaan, dus heeft ook veel invloed. De blaas (samen met de nieren) relateren aan de tweede chakra en daarmee met het element water. De sleutel is om een 'flow' in je leven te houden. Wat zoveel betekend dat je de dingen zonder weerstand doet. 

Vanavond gaan we oefeningen doen om deze blaas merediaan te versterken.

Halverwege gaat er in de les technisch iets mis, maar dit is in deze les eruit geknipt, zodat je de les makkelijk nog een keer kan doen.

Veel plezier! 

Alleen voor leden
4 Lessen

#Bonus 3 - Kundalini Kriya's (Engelstalig)

Deze oefeningen uit de Kundalini Yoga worden Kriya genoemd.

Deze kriya's zijn vrij pittig. Als je in een goede conditie bent kun je het heel goed doen en zal het je zeker veel goed doen. Als je minder goed in conditie bent, is het goed om de oefeningen bijvoorbeeld minder lang te doen. Rust dan in kindhouding of savasana en pak de oefening weer op als je voelt dat het goed is. Of bij de buikspier oefeningen kun je de benen ligt buigen ipv gestrekt houden.

Kundalini Yoga Detox Kriya

Deze les is in het engels en activeerd de Apana energie. Dit zorgt ervoor dat de gifstoffen uit het lichaam worden uitgescheiden.  Het geeft je een enorme stoot energie, in het bijzonder als je hem 11 dagen achter elkaar doet.

Kundalini Yoga Nabhi Kriya

Dit is een vrij pittige Kriya die werkt op het Navelpunt, de Nabhi. Dit is de zenuwknoop 2 vingers onder de navel. Ook wel de Chi genoemd in andere vormen van martial arts.

Je zult voelen dat dit je buikspieren heel sterk maakt. Als alternatief kun je als het te pittig is de knieen buigen, daar wordt het minder zwaar van. Of je kunt 1 van deze oefeningen nemen en deze dagelijks doen.

Kundalini Yoga Kriya to purify the Self

Kundalini Kriya to purify the Self.

This kriya energizes you and helps purify the mind and body. It will make that you keep your energy together and prevent you from getting drained. Do this for 11 days in a row. If it feels good, make it 40 days. Please take long timing Savasana (resting pose in the end), maybe 7 to 15 minutes, for the body really to integrate the exercises.
Enjoy doing this Kriya,
Sat Nam,
Cathelijn

Pen
>